Galleri Foajén i Regionhuset

Sedan 2019 ansvarar Resurscentrum för konst för utställningsväggen i Regionhuset i Luleå. Anmäl ditt intresse längre ner på sidan, senast i september för nästkommande år.

Utställningarna på regionhuset görs i uppdrag av kulturenheten och finansieras av denna. Uppdraget är att visa den bredd som finns inom det norrbottniska konstlivet och de regionala verksamheterna som arbetar med konst. Det kan exempelvis vara i samarbete med föreningar, institutioner, konstnärsgrupper eller enskilda aktörer.
Som konstnär kan du skicka in en intresseanmälan längre ner på denna sida.

Det genomförs cirka åtta utställningar per år. Galleri Foajén ligger i Regionhusets entré, det finns gratis parkeringsplats utanför.

Varje månad presenteras också Månadens konstinköp där Henrik Ygge, antikvarie och ansvarig för regionens konstinköp, presenterar ett till tre verk ur regionens samling. 
 

Utställningar 2024

Utställningar 2023

Utställningar 2022

Utställningar 2021

Utställningar 2020

Utställningar 2019

Utställningar 2018

Intresseanmälan

Vill du ställa ut på Regionhuset
Utställningarna på regionhuset beslutas av en arbetsgrupp. Vi tar gärna emot förslag på utställningar och intresseanmälningar men förbehåller oss rätten att curera utställningarna och sätta samman de olika utställningskoncepten. 

Har du några frågor eller vill komma i kontakt med oss angående Galleri Foajén, kontakta projektkoordinator Lotta Lampa, lotta@resurscentrumforkonst.se

Vad händer sen?
Beroende på om du/ni blir aktuella för en utställning så kontaktar vi er. Men tänk på att intresset är stort och att det kan ta lång tid innan det finns möjlighet.

* = obligatorisk information vi vill ha in för att ansökan ska gå igenom.
Är du enskild konstnär som ansöker om att få ställa ut ska även CV (ditt konstnärliga arbete, utbildning, utställningar) och urval av verk bifogas.

  • Beskriv vad det är du vill ställa ut. Om du vill ställa ut i en grupp eller enskilt. Vilken typ av teknik/motiv du arbetar med.
  • Här kan du ladda upp CV.
    (max 50 MB)
  • Här kan du ladda upp PDF med urval av dina verk.
    (max 50 MB)

Adress & Öppettider

Besöksadress
Robertsviksgatan 7,
971 89 Luleå 
Öppet
Måndag - Fredag 08.00 - 17.00
stängt helger och röda dagar
Reception telefon
0920-28 42 52

Arbetsgrupp & Referensgrupp

Arbetsgrupp
Lotta Lampa, RC Konst
Hanna Isaksson, RC Konst
Ludvig Sjödin, Koordinator Norrbottens Konst