UTLYSNING: SÖKES KONSTNÄR I NORRBOTTEN

Northern Sustainable Futures kommer under året bjuda in konstnärer för att vara med och samskapa "Moskosel Creative Living"- Stugor och boende som blir en del av den kreativa mötesplatsen Moskosel Creative Lab. Totalt 13 st stugor skall renoveras och varje stuga kommer att tilldelas en konstnär från Norr. Detta år kommer 3st stycken konstnärer samarbeta för denna unika satsning.

För det sista residenset utlyser vi nu ett residens under hösten 2022 till en konstnär i Norrbotten. Residenset innebär att du kommer bli tilldelad en stuga, att göra ett platsspecifikt verk i. ​NSF ser fram emot att få samverka med konstnärer för att förvandla stugorna till beboeliga konstnärliga utrymmen. Konstnär kommer att skapa en stuga som speglar deras konstnärspraxis samtidigt som de tar hänsyn till gästernas behov.
Konstnär kommer att ha tillgång till en månads boende i Moskosel, som kan delas upp under perioden oktober – december. Under vistelsen kommer du som konstnär få möjlighet att träffa andra konstnärer på plats hos NSF och du har även möjlighet att göra research kring ett specifikt tema kopplat till platsen innan du sätter igång ditt arbete. Efter presenterad skiss genomförs arbetet.

Stugorna är ca 20m2 : Rum med stort fönster med sjöutsik och kokvrå, badrum och förråd. Residenset inkluderar både design och praktiskt skapade (från färg, form, väggar, möblering, konstverk, ljussättning, mm.)

Residenset erbjuder konstnären:
Lön motsvarande 45 000 SEK + moms
Reseersättning 5.000 SEK
Materialkostnader upp till 10.000 SEK
Boende & Studio på Moskosel Creative Lab- Konstnären ansvarar själv för mat under vistelsen samt för egen resebokning.

​Kriterium för sökande
• Professionell konstnär eller konsthantverkare med minst 2 års   arbetslivserfarenhet.
• Det går bra att söka som en duo, fast då delar man på arvodet.

Deadline är Söndag 3 oktober, vid midnatt. Beslut meddelas under oktober.

​Vänligen samla följande i en PDF

  • Motivationsbrev, varför du vill komma till Moskosel och varför du tänker att du passar för detta residens
  • Kortfattad beskrivning om hur du skulle tänkas arbeta med detta stug projekt
  • Adress till webbsida eller andra sociala medier
  • Foton av dina tidigare verk/projekt, högst 5 projekt och tre bilder/projekt
  • Konstnärligt CV
  • Kontaktinformation
Skicka in ditt intresse och ansökan till: info@northernsustainablefutures.com -markera e-postmeddelandet med ”Cabin residency”  Moskosel. Intervju kommer att genomföras innan slutgiltigt val. 
 


Arrangör: Northern Sustainable Futures i samarbete med Resurscentrum för Konst och Konstkonsulenten med stöd från Region Norrbotten.