KiN: Teckning 22/2 - 26/3

Konstnär: Lars-Lennart Stenberg Konstnär: Lars-Lennart Stenberg

När Region Norrbotten bjöd in Konstnärer i Norrbotten, KiN, att visa bilder på ett tema var valet lätt - det skulle bli en samlingsutställning med teckningar. Alla bildkonstnärer har tecknat eller använder teckning i sitt dagliga arbete som en grund för sitt skapande. Att teckna är som att träna skalor, hand och öga hålls i form. Teckning är också ett eget uttryckssätt i sig och viktigt för att utveckla sitt bildspråk till nya konstverk, som en KiN-medlem uttrycker sig i en kommentar till sitt bidrag i utställningen. 

Samlingsutställningen Teckning öppnar med vernissage fredag 22 februari kl 12.00 i foajén i Regionhuset i Luleå. Medlemmar från hela länet bidrar med en teckning var. Utställningen invigs av Kristina Nilsson, enhetschef kultur vid Region Norrbotten. Vid vernissaget deltar KiN:s ordförande Lotta Lampa och flera av konstnärerna. Utställningen pågår till 26 mars, 2019.

Om KiN
Konstnärer i Norrbotten KiN är en förening som organiserar yrkesverksamma konstnärer i länet. Föreningen har ett åttiotal medlemmar som arbetar med olika konstnärliga uttryck som måleri, skulptur, textil, fotografi, konsthantverk, videokonst, installationer med mera. KiN vill stärka bildkonstens ställning i Norrbotten genom att skapa tillfällen för samverkan mellan konstnärerna och samhället i övrigt. KiN vill synliggöra och marknadsföra den konstnärliga kompetens som finns i länet och bidra till att fler konstnärliga projekt kan genomföras. För den konstintresserade publiken ska det också ges många tillfällen att möta den konst som görs här. www.k-i-n.se

Tid & Plats

22/2 - 26/3 2019
Regionhuset, Luleå

Vernissage
22/2, kl 12.00 - 13.00

Konstnär: Amanda Mendiant
Konstnär: Amanda Mendiant
Konstnär: Catharina Johansson Berg
Konstnär: Catharina Johansson Berg