Happis Arts & Crafts 15/3 - 23/4

HAPPIS ARTS & CRAFTS
Sverigefinska folkhögskolan, Haparanda
ALEXEJ ÖRN
AXEL ORESTAV
EDEN BOUILLY
EMIKA SAARIO
EMMA FORSBERG
SEBASTIAN BERGLUND

Galleri Foajén presenterar en utställning med deltagare från
Happis Arts & Crafts på Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda.
Utbildningen har som mål att ge en bred och gedigen grund inom flera olika konstformer såsom måleri, skulptur, keramik, textil, video och foto – allt under ledning av yrkesverksamma konstnärer.

I stort sett alla moment i Happis Arts & Crafts genomsyras av två teman: platsen och människan. Samtidigt som de studerar och arbetar med konst och hantverk är de öppna för inspiration och information från samhället, historien, människorna och naturen som omger oss. Precis som det är viktigt att deltagaren har egna idéer och impulser så är det även viktigt att kunna låta sig influeras av- och använda de ögonblick, känslor och intryck de får från sin omgivning för att växa som konstnärer.

Utbildningen lägger stort fokus på de konstnärliga grunderna samt att bejaka det intuitiva för att lättare hitta fram till ett eget konstnärligt uttryckssätt. Därmed blir det också viktigt med inslag om samtidskonsten och självutveckling.

Mer information om utbildningen finns på www.svefi.net/happis-arts-and-crafts