Nya perspektiv 26/1 - 12/3 2024

Katt Skarin, Aron Rantatalo & Kornelia Waller

Vernissage fredag 26 januari kl. 12.00
Galleri Foajén, Regionhuset, Robertsviksgatan 7, Luleå

Årets första utställning i Galleri Foajén visar konstnärerna Katt Skarin, Aron Rantatalo och Kornelia Nilsson Waller. Med influenser som sträcker sig från graffiti och Street art till landskapsmåleri innehåller den en bredd av verk.

Katt Skarin arbetar främst med måleri och teckning och strävar genom en rad självporträtt efter att ta makten över sin bild av jaget. Genom att skapa en karaktär vill Skarin framställa en sannare bild av sig själv bortom patriarkala strukturer och kompulsiv heterosexualitet.

Aron Rantatalo skapar med hjälp av många olika uttryck. Till utställningen visar han oljemåleri från den senaste tiden. För Rantatalo är processen viktig, där han utforskar sådant som väcker intresse hos honom själv. Genom måleriet pulserar han mellan föreställande och abstraktion, och även om han känner att han famlar runt i något oändligt kanske ett narrativ ändå infinner sig i verken.

Kornelia Nilsson Waller skapar drömska världar i sin konst där landskapet finns i både urbana och naturliga miljöer. Hennes konst vandrar i gränslandet mellan det verkliga och det föreställda. Genom teckning och måleri skapas verk som uppmuntrar till reflektion och fantasi.