Vernissage 13 dec 12.00, invigningstalare Brita Weglin

Eva Hagström
Född 1958 i Malmberget
 
Textilkonstnär och konsthantverkare, sedan många år tillbaka verksam i Siknäs, med ateljén vid Bottenvikens nordligaste kust och hav, som utgångspunkt.

Efter en längre tid med tonvikt på konsthantverk och en längtan till textilen har Eva återgått till att arbeta mer med vävstolen och vid vävramen. I utställningen visas textila bilder i teknikerna; ripsväv, bildväv och broderi/textiltryck. De flesta på temat Huset i Malmberget/Huset som inte längre finns.

 
Gudrun Söderholm
Född 1961 i Kalix
 
Efter att ha varit bosatt i Luleå i många år är Gudrun Söderholm sedan 2005 tillbaka i Nyborg utanför Kalix där hon växte upp. I början på 80-talet gick Gudrun textillärarutbildningen i Umeå. Redan då kände hon att hon ville arbeta själv med textil som konstnär före att undervisa andra.
 
Gudrun jobbar främst med vävning i olika tekniker och material. Hon är intresserad av hur man kan använda vävning som konst och hur olika material ger helt olika uttryck. Gudrun använder ofta lin men kombinerar det gärna med andra material som exempelvis tagel, metall, papper. Hantverket är en stor och viktig del i hennes arbete, hennes verk är alla mycket tidskrävande.
 
Gudrun arbetar både med utställningar och gestaltningsuppdrag. Ibland gör hon också bruksföremål, exempelvis vävda smycken och olika föremål i luffarslöjd.
I den här utställningen visar Gudrun några vävar i olika tekniker och olika material. Lin, papper, metall och plast. Hon har också med broderi och lappteknik. Just nu arbetar hon med dubbelvävar med inslag av papper från tidskriften Hemslöjd. En av dessa vävar finns med på utställningen.
 
Ida Isak
Född 1986 i Luleå

Genom att använda traditionella textila tekniker och hållbara material söker Ida Isak Westerberg nya uttryck som går utanför det förväntade. Westerberg vill bryta mot förväntningar på hur en teknik bör användas och se ut och på det sättet väcka frågeställningar hos åskådaren som kanske inte fanns där innan. I den här utställningen visar Westerberg blandade verk där uttryck och struktur är i fokus. 
 
Westerberg är utbildad på Handarbetets vänner i Stockholm inom vävning och konstsömnad och är sedan hösten 2018 bosatt och verksam i Älvsbyn.