Bengt Frank 1 juni - 31 augusti 2023

"Förvandling" 1 juni - 31 augusti 2023

Låta sig förvandlas: att i ett gyllene ögonblick släppa taget om sig själv och sina förlamande begränsningar – att inte göra fel och att försöka vara alla till lags. Ögonblick jag inte kan planera eller förutse. Jag kan omedvetet ha målat in mig i ett jäkla hörn som banar väg för en öppning, en omtumlande upplevelse bortom förnuft och kontroll – bördorna krackelerar och faller av. Solen bryter igenom och jag genomströmmas av ren livslust. - Bengt Frank

Bengt Frank är bildkonstnär bosatt i Luleå. Efter universitetsstudier i matematik och numerisk analys och efter fem år som programmerare inledde Frank på åttiotalet en mer inre resa. Där och då mötte han också konsten genom några års förberedande konstskolor. Parallellt med ett flertal terapier, särskilt andningsterapi, kom det egna skapandet att bli fristaden för militärsonen från Boden.

Sedan debututställningen på galleri Utkast i Umeå 1990 har det blivit runt trettio solo- och grupputställningar och efter otaliga webbproduktioner och uppdrag, bland annat som Konstkonsulent för Norrbotten, fokuserar han nu fullt ut på måleriet.

Se mer på Franks webbsida: bengtfrank.se

Konst på flygplats är ett samarbete mellan Resurscentrum för Konst och Swedavia. 
 

Kommentera gärna: