Ann-Louice Abrahamsson / 12 feb - 26 maj 2020

Betraktelser

”Att invänta mörkret är alltid en prövning. Midnattssolen förkunnar övningen menlös, och när vintern härskar skymtar bara ljusglimtarna förbi.”

Naturen och miljön som omger Ann-Louice Abrahamsson i hennes liv i norr, är också närvarande i hennes konst. Den ena årstidens kontraster gentemot nästa ger en konstant variation- varje månad förändras samma motiv av en långsam, men oberäknelig kraft.

I utställningen visas akvareller med motiv från den närliggande fjällmiljön, de karaktäristiska bebyggelserna på landsbygden och i Kirunas stadsmiljö. Abrahamsson strävar efter att synliggöra det bortglömda, det som har blivit vardag för den hemmablinda.

Ann-Louice Abrahamsson är verksam i Kiruna, staden där hon är född och uppvuxen. Hon är utbildad vid Sunderbyns konstlinje och har arbetat som keramiker och akvarellmålare sedan 1999. 2005 startade hon konst och -hantverksbutiken Ateljénord tillsammans med tre andra konsthantverkare. Ateljénord finns i Kiruna centrum, där visar och säljer Ann-Louice sin konst året runt.

Hemsida: www.ann-louice.se
Instagram: @annlouiceabrahamsson