Artist Talk: Bengt Frank

Greetings from Grez sur Loing Greetings from Grez sur Loing

Onsdag 2/10, 17 – 18, Luleå Konsthall, Kulturens Hus, Fri entré

Under augusti månad var Bengt Frank på residensvistelse utanför Paris i ett samarbete mellan Resurscentrum för konst och Grez sur Loing. Bengt kommer att berätta om sitt konstnärskap och sin vistelse.  

För den som följer Norrbottens konstscen så är Bengt Frank ett välkänt namn. Han är född 1951 i Boden men bosatt i Luleå sedan många år. Bengts måleri kan närmast beskrivas som drömlika bilder där hans naivistiska figurer får ta plats. På senare tid har hans projekt "Small paintings” tagit allt mer fokus, utifrån ett improviserat måleri, utmanar han sig själv på ett kreativt arbetssätt.

Bengt Frank har genom åren ställt ut på en rad ställen i Norrbotten och Sverige och är närmast aktuell med en utställning på Piteå konsthall i november.