Artist Talk: Marie Bondeson

"Konstnären som skrev in sig på psyket"
Föreläsning med konstnären Marie Bondeson

2015 kunde man läsa rubriker om “konstnären som skrev in sig på psyket”, det var Marie Bondeson. Under en tid undersökte hon psykosavdelningen genom att gå in i olika ”roller”, som vårdare och kurator – men också som patient. Materialet skulle ligga till grund för tre gestaltningsuppdrag i lokalerna som var under ombyggnad.  Tyvärr blev det inga verk, men dock en publikation om arbetet. Marie kommer att dela med sig av de hinder man kan stöta på när man jobbar i en väldigt sluten miljö och de möjligheter och kraften som finns att påverka.

MARIE BONDESON 
Marie Bondeson (f. 1957) är baserad i Göteborg. Hennes konstpraktik kretsar kring frågor om verklighetens natur och språkets relation till verkligheten. Bondeson arbetar med skulptur, ljud, video, text och måleri och har genomfört ett tiotal offentliga konstverk i Sverige.  I sina verk utgår Bondeson ifrån platsens specifika karaktär och dess behov – inte bara den fysiska miljön utan också dess sociala kontext. Sedan 2013 är hon verksam även som konstkonsult. Hon har parallellt med sin egen konst från början även varit verksam konstpedagogiskt och som föreläsare i många olika sammanhang. 

Läs mer om Marie >>

Arrangörer: Resurscentrum för konst, KKV Luleå, Luleå Konsthall

Tid & Plats

Tid: Måndag 17 september, kl 17.00 - 18.00,
Lokal: Ateljén, Luleå Konsthall, Kulturens Hus
Fri entré

Moskito Art Talks