Artist Talk: Helena Byström

Sommaren 2018 invigdes monumentet över Tornedalskvinnan, ett verk som förvånade en del och gladde andra. Ett monument där inte en person, utan en kjol i rörelse, har fått gestalta Tornedalens starka kvinnor. Konstnären bakom verket, Helena Byström kommer under kvällen att berätta mer om sitt konstnärskap och arbetsprocessen i att ta fram monumentet Tornedalskvinnan som har fått en central plats i Övertorneå.
 
Helena Byström är bosatt i Stockholm, men verkar över hela landet och internationellt. Hon arbetar ofta i deltagarbaserade konstprojekt där medborgarna bjuds in i den konstnärliga processen. Just nu är hon aktuell med gestaltningen av en ny tunnelbanestation i Stockholm och projektet City Horses med galopperande dansare som har rönt stora framgångar och visats i en rad städer runt om i landet.

Hemsida >>

Arrangörer: Luleå Konsthall, Resurscentrum för konst, KKV Luleå, Övertorneå Kommun
20 November, kl,17 – 18, Kommunhuset, Tingshusvägen 2, Övertorneå

21 November, kl 17 - 18, Konsthallen i Luleå

Tid & Plats

20 November, kl,17 – 18, Kommunhuset, Tingshusvägen 2, Övertorneå

21 November, kl 17 - 18, Konsthallen i Luleå

Moskito Art Talks