Föreläsning: Zhenya Chaika

Zhenya Chaika Zhenya Chaika

17 september 19.00 – 20.00,
Galleri Lillasyster, Sandviksgatan 18 A, Luleå, Fri entré

Zhenya Chaika kommer under några dagar i September att resa runt i Norrbotten, ta del av hennes erfarenheter från sitt arbete som curator i Ryssland och hennes intryck från sin resa i Sverige. Zhenya Chaika jobbar som curator vid Ural Industrial-biennalens residensprogram och är konstnärlig ledare för NCCA-ROSIZO:s avdelning i Ural. Tidigare har hon koordinerat utställningar och residensprojekt inom området samtidskonst samt organiserat filmfestivaler. Hon har examen i filosofi, talar fem språk och har även studerat kulturjournalistik.

Hon har elva års yrkeserfarenhet i kulturområdet, där hon bland annat har organiserat programmet för Ural Industrial-biennalen (2015) samt Art Residences 2nd (som 2012 nominerades till priset Innovation Award i kategorin regionalt projekt). Hon har curaterat Final Exhibition of the Art Residency Program 3rd (2015) och 4:e Ural Industrial-biennalen. Hon har även curaterat och skrivit för det oberoende fotoprojektet ”Tales” (2016-2018).

Läs mer om Uralbiennalen >> 
 
Arrangörer: Galleri Syster, Resurscentrum för konst och IASPIS