Gudrun Söderholm / 13 apr - 6 jun 2018

Om Gudrun Söderholm, född 1961 i Kalix
Efter att ha varit bosatt i Luleå i många år är jag sedan 2005 tillbaka i Nyborg utanför Kalix där jag växte upp.
Jag jobbar främst med vävning i olika tekniker och material. Jag är intresserad av hur man kan använda vävning som konst och hur olika material ger helt olika uttryck.                                   Materialen jag använder varierar, just nu är det mycket metall, jag tycker det är en intressant kombination med den mjuka textilfibern och metallens hårda, blanka yta. Metallen gör också att ljuset påverkar vävarna så att de upplevs olika beroende på belysning och hur dagsljuset förändras. Hantverket är en stor och viktig del i mitt arbete, mina verk är alla mycket tidskrävande.
 
I utställningen på Luleå flygplats visar jag några vävar där jag har vävt in runda brickor i rostfri plåt och ett par vävar i flossateknik av sisal- och jutegarn. Jag har också gjort ett par broderier i lingarn på metallduk som jag sedan har monterat på rostfri plåt.