Föreläsning: Héctor García-Jorquera

Héctor García-Jorquera Héctor García-Jorquera

Torsdag 8 december, 19.00 på Galleri Syster
Fri entré


Föreläsning med Héctor García-Jorquera, konstnär och konstnärlig ledare för plattformen PAIAP
 
Héctor García-Jorquera från Göteborg, med rötterna i Chile, kommer till Luleå för att berätta om två aktuella projekt som han söker samarbetspartners och deltagare till.
 
Hur kan min konst inkludera dem som inte har varit i kontakt med konsten? Detta var tanken när Héctor García-Jorquera skapade plattformen PAIAP. PAIAP vill möjliggöra möten för alla som har intresse av att undersöka och praktisera performativ konst. Målet är att personer, inte bara konstnärer, från olika länder och discipliner ska mötas, samtala, skapa och påbörja en decentralisering av en performativ konstpraktik samt ha en kritisk reflektion kring konstens roll idag.
 
Projektet Escuela Popular de Artes y Oficios de Playa Ancha, Valparaíso i Chile, är en skola för konst och konsthantverk placerad i ett område med låg socioekonomisk status i Valparaiso. Kulturförening Oneironaut i Göteborg som samarbetar med skolan söker nu ytterligare samarbetspartners i Sverige och personer som vill jobba eller göra praktik på skolan. Héctor García-Jorquera kommer att berätta mer om möjligheterna att delta i detta projekt.
 
Välkommen till en spännande föreläsning och samtal

Arrangörer: Resurscentrum för konst i samarbete med Galleri Syster