Artist Talk: Shaun Tan

Havremagasinet, Resurscentrum för konst, Resurscentrum för litteratur och KKV bjuder in till en gemensam eftermiddag på Havremagasinet. Programmet riktar sig till yrkesverksamma författare, konstnärer, konsthantverkare och konststuderande.

Program17 november 2016
11.30 Gemensam avfärd från KKV Luleå; Kronan samt Bergströmska gården i centrala Luleå
Vi hyr en minibuss och ordnar samåkning i bil (milersättning utgår för er som kan köra bil och ta med er kollegor). Det finns gratis parkeringsplats på KKV om du vill lämna din bil där. Du som bor centralt hämtar vi upp på Bergströmska gårdens innergård.

12.45 Lunch och presentation av Tornedalica
Roine Viklund är ordförande i  bokförlaget Tornedalica. Förlaget startade sin verksamhet 1962 och hittills har 63 boktitlar getts ut.  I år kommer förlaget att för första gången ge ut en barnbilderbok av Eva Stina Sandling. Roine kommer att berätta mer om denna satsning och utgåva.

14.00 Föreläsning av Shaun Tan live från Australien
2011 tilldelades Shaun Tan Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA-priset), världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Samma år hämtade han också hem en Oscar för bästa animerade kortfilm för The Lost Thing, baserad på boken Borttappad. Boken Ankomsten prisades 2007 som årets bästa illustrerade barnbok av New York Times.
 
15.00 Guidad visning av utställningarna Ankomsten och Ögonblick.
Läs mer om utställningarna >

Ca 16.15 Hemfärd
 
Kostnad
Lunch och fika till självkostnadspris.
Entré, föreläsning, guidad visning samt transport till och från Havremagasinet är gratis.
Om du reser från annan ort än Boden och Luleå meddela detta vid anmälan så kan du få reseersättning.
 
Obligatorisk anmälan senast 14 november
Till Hanna Isaksson, Resurscentrum för konst. Meddela om du vill åka med från KKV eller Bergströmska gården.  Meddela även om du kan tänka dig att köra till Havremagasinet om vi behöver fler bilar. hanna.isaksson@nll.se
 
Frågor?
Ring eller maila Hanna Isaksson
072 – 562 47 55
hanna.isaksson@nll.se