Konstnärsresidens i Tromsö 2 – 18 juni 2024

Theresa Lekberg tilldelas residenset våren 2024

Motivering jury
"Under oppholdet i Tromsø vil Theresa Lekberg jobbe med utvikling av en performance med tema Remote Control. I Tromsø skal hun jobbe med å utvikle idéer, eksperimentere og undersøke materialer og bevegelser til koreografi. Hun ønsker å bli kjent med kunstmiljøet i Tromsø, og dele sin prosess. Lekberg er en performance og visuell kunstner som bosatt i Moskosel, Norrbotten. I sin kunstneriske praksis er hun opptatt av temaer som sosiale strukturer, primærfølelser og identitet.
Hun er også prosjektleder for et treårig utviklingsprosjekt Performancenätverket Norrbotten, og en av initiativtakere til SWAN Emergency Residencies."

Jury har varit
Jasmina Bošnjak, Rådgiver kunst, Avdeling kunst og kulturutvikling
Karin Kvam, Konstkonsulent Region Jämtland Härjedalen

Vad ser du framemot med residenset?
-Jag ser fram emot residenset av så många anledningar en av dem är själva platsen, Tromsö, att gå in i det avlägsna i eremitage och ta in platsen och träffa andra konstnärer på plats.
 
Vad planerar du att göra på plats?
-Jag kommer börja ta fram handlingar och rörelser av resistens eller motstånd till yttre kontroll, koreografi för ett live performance och videoverk som kommer att vara färdigt att framställas 2025.
 
Under tiden jobbar jag med en skulptur/kostym av mer personlig karaktär som handlar om fysisk och psykisk kontroll av persona och kropp.
Det är bra att låta händerna vara upptagna och varva det med så få yttre intryck och information som möjligt är bra sätt att nya bilder kan ta plats.
Se på havet och se på bergen. 
 
 

Theresa Lekberg
Theresa Lekberg
AKIN
AKIN
Stick sandstone
Stick sandstone