Moskito Art Talk: Lisa Jeannin

OBS NYTT DATUM: Torsdag 11/1 2024, kl. 17.00
Digitalt via Zoom

Lisa Jeannin är en av Sveriges mer etablerade konstnärer. Det finns ett enormt hantverk och detaljnoggrannhet i hennes konst. Dessutom en stark känsla av närvaro och musikalitet. Hon intresserar sig för förädling och förvandling – att göra det förgängliga evigt och att skapa med lekfulla inslag. Jeannin har genomfört storskaliga installationer, teaterprojekt, gjort filmer och skulpturer -alltid med något magiskt närvarande och oftast med inslag av andlighet och oväntade möten. Hon har deltagit i Luleåbiennalen 2011 och vid utställningen Kännbart som visades i Luleå 2016.

Som yrkesverksam konstnär har Jeannin utfört en rad olika offentliga konstgestaltningar, nu senast Beltane i Luleå, en större gestaltning i flera delar. De sista delarna kommer att monteras på plats under våren/försommaren 2024 och finns just nu att se i en utställning på Konsthallen i Luleå.

Konstnären Lisa Jeannin är född 1972 i Uppsala. Idag bor och arbetar hon i Järna. Utbildad vid konsthögskolorna i s'Hertogen Bosch (Nederländerna) och i Malmö. Representerad i många musei- och offentliga konstsamlingar. Har deltagit vid en mängd olika konstbiennaler över hela världen – och även haft soloutställningar land och rike runt.