Moskito Art Talk: Cassius Fadlabi

Kulturens Hus, Lilla salen, lördag 21/10, kl 11.00 - 11.45
 
Konstnären Cassius Fadlabi bor och arbetar i Luleå. Han är utbildad vid Konstakademien i Oslo (KHiO), Al-Neelain University i Khartoum och Sudan University.
 
Fadlabi arbetar med måleri, text och performance. 2008 grundade han "One Night Only", en konstnärsdriven plattform i Oslo som visar en ny konstnär varje måndag. Mellan 2010-2014 arbetade han med konstnären Lars Cuzner på European Attraction Limited, en samtida tolkning av en mänsklig djurpark vid namn Kongobyn som var en del av 1914 års världsutställning i Oslo. De återupprättade byn och öppnade den för allmänheten i maj 2014. Fadlabi har bland annat ställt ut på Sharjah Biennial 11 (Sharjah), Bergen Assembly (Bergen), Museum of Contemporary Art (Oslo), Kunsthall (Oslo), UKS (Oslo) , Munchmuseet i bevegelse (Oslo), NY konstbokmässa (NY), Performa 15 NY (NY), Temporary Gallery (Köln), Nile Sunset Annex (Kairo), Al Riwaq (Manamah), Saudi Arts Council (Jeddah) , Darat Al Funun (Amman) och Townhouse (Kairo).
 
Tillsammans med Karin Erixon grundade och drev han Khartoum Contemporary Art Center i Oslo tillsammans med Karin Erixon. 

Observera att detta Moskito Art Talk sker lördag 21/10 kl 11.00-11.45.

Moskito Art Talk är ett samarbete mellan Konsthallen i Luleå, KKV och Resurscentrum för konst.