Moskito Art Talk: Mikael Fagerlund

Torsdag 28/9 kl. 17.00
Kulturens hus, Luleå

I sitt Moskito Art Talk kommer konstnären Mikael Fagerlund prata om varför den första tanken är en rätta i en kreativ process och varför den andra är en begränsning. Han tar upp varför änglar har olika färgspår när de flyger över natthimlen och varför man inte behöver en ram där målningens baksida är dess framsida.

Mikael Fagerlund är född 1955 i Ekenäs, Finland men bor och arbetar i Kiruna sedan några år. Ljusets och naturens föränderlighet i Kiruna utgör en speciell utmaning som har format Fagerlunds konstnärskap. Hans föremål uttrycker den nordiska naturen och visualiserar dialogen mellan ljus och färg i förhållande till yta och djup. Fagerlund går bortom sensoriska upplevelser till kvantfysikalisk teori och de poetiska frågor som ligger däremellan.
Bara genom att gå runt hans föremål och på så sätt utforska dem lyckas man förstå deras komplexitet.

Fagerlunds verk finns i samlingar som Museet för modern konst, Budapest, Ungern, Göteborgs konstmuseum, Fonds National d'Art Contemporain, Puteaux, Frankrike och Espace de l'Art Concret, Mouans-Sartoux, Frankrike, Willhelm Hack Museum , Ludwighafen, Tyskland, Museum moderner Kunst, Stiftung Ludwig, Wien, Österrike.

Moskito Art Talk är ett samarbete mellan Konsthallen i Luleå, KKV och Resurscentrum för konst.