Moskito Art Talk: Krister Hägglund

9 februari, 17.00 – 18.00, Luleå konsthall

Krister Hägglund är aktuell med utställningen Hjortronlandet på Konsthallen i Luleå under inledningen av 2023. Där har han arbetat i författaren Sara Lidmans fotspår. Bakom sig har han ett antal utställningar och ett större gestaltningsuppdrag för Sara kulturhus i Skellefteå, något som utgör grunden för utställningen på Konsthallen.

Krister Hägglund är född 1958 i Dorotea och uppväxt där. Under några år i början på 1980-talet bodde Hägglund i Luleå, men är efter avslutade studier vid Konstfack i Stockholm boende och verksam i Skellefteå sedan mer än 30 år.

Vid sidan av att arbeta som konstnär och i egna projekt vilket har resulterat i några böcker, är Krister Hägglund också museifotograf vid Skellefteå museum och under 2022 belönades han med Arbetets museums dokumentärfotopris. Motiveringen löd: för sitt osvikliga öga för såväl komposition som för tillvarons lågmälda absurditeter. I sina bilder lyfter Krister fram både det skeva, sköra och det överraskande poetiska hos både platser och människor, och låter oss betrakta dem med ny blick och stor ömhet.

Arrangörer: Luleå Konsthall, KKV Luleå, Resurscentrum för konst

Exakt, Calla och Easy, verk av Krister Hägglund
Exakt, Calla och Easy, verk av Krister Hägglund
Krister Hägglund
Krister Hägglund