Moskito Art Talk: Pastelae

27 oktober, 17.00 – 18.00, Luleå konsthall


Konstnärsduon Pastelae består av Josefin Jonsson och Emil Eklund från Piteå. Duon arbetar främst med 3D-konst och är just nu aktuella med soloutställningen ”Pastelae - Internet Feelings" på Kulturhuset i Stockholm.

I utställningen "Pastelae - Internet Feelings" utforskar konstnärsduon Pastelae vad det innebär att vara människa online. Med Piteå som utgångspunkt – men internet och hela världen som arbetsfält – undersöker de teman som kropp, identitet och teknikromantik via sin audiovisuella 3D-konst i ett populärkulturellt, fluffigt och pastellfärgat universum.

Duon Pastelae består av de två självlärda 3D-konstnärerna Josefin Jonsson och Emil Eklund som bor och jobbar tillsammans i Piteå, men deras nätverk och kunder finns över hela världen. Paret träffades på konstskolan Sunderbyn i Luleå där de gick en traditionellt hantverksbaserad utbildning. 2014 startade Josefin "Pastelae" som ett roligt instagram-projekt där hon på egen hand experimenterade med 3D-animering. Med tiden växte projektet till att bli en heltidssysselsättning för både Josefin och Emil med över tvåtusen 3D-konstverk inspirerade av olika memes och teman som bimbofication och digital drag.

Idag följs Pastelae av artister som Lil Nas X, Miley Cyrus, Grimes, Skrillex och de varvar egna projekt med att skapa musikvideos och animationer på uppdrag av artister som Brooke Candy & Pussy Riot, Melanie Martinez, och King Princess.

Arrangörer: Luleå Konsthall, KKV Luleå, Resurscentrum för konst