Moskito Art Talk: Eric Magassa

Moskit Art Talk: Eric Magassa
15 september 17–18, Luleå Konsthall


Höstens första gäst till Moskito Art Talk är Eric Magassa (f.1972). Eric bor och är verksam som konstnär i Göteborg, han är aktuell i Luleå i grupputställningen att tänka annorlunda som visas fram till 25 september. Eric kommer att göra en konstnärspresentation och sedan visa verken i utställningen.

Magassa arbetar med måleri, fotografi och collage där han utforskar frågor om identitet, mellanförskap och dess koppling till minnen och platser. Masken är oftast en återkommande tematik, både som föremål och som gräns.
 
Eric Magassa är utbildad vid Central Saint Martins, London och The Art Students League of New York. Han har innehaft en rad arbets- och vistelsestipendier under åren. Tidigare utställningar i urval; GIBCA - Göteborg International Biennial for Contemporary Art och Modernautställningen 2018 på Moderna Museet, Stockhol. Bohusläns museum - konsthall 2022, Uddevalla.

Arrangörer: Luleå Konsthall, KKV Luleå, Resurscentrum för konst
.