Sveriges Konstföreningar Distrikt Norrbotten 3/6-16/8

Sveriges Konstföreningar Norrbotten Distriktet och tolv konstföreningar i länet presenterar sin verksamhet 
 
3 juni - 16 aug 2022, Galleri Foajén, Regionhuset Luleå
Vernissage 3 juni, 12.00, Anders Öberg (S) inviger
 
En utställning, konstföreläsning eller konstresa arrangerar sig inte av sig själv. För det krävs konstens fotfolk, styrelsemedlemmar och medhjälpare i länets konstföreningar. Med engagemang och entusiasm arbetar de för ett levande konstliv i sina hemkommuner och för att konsten ska finnas på deras arbetsplatser.
 
Sveriges Konstföreningars ändamål är att arbeta för att kunskapen om konsten och konstens betydelse i samhället ska öka samt att tillvarata anslutna konstföreningars intressen och stödja dem i deras verksamhet. Idag består Sveriges Konstföreningar, Norrbotten av tretton allmänna och sex arbetsplatskonstföreningar samt fem konstnärsdrivna föreningar och ser gärna fler konstföreningar som medlemmar i distriktet.
Utställningen på Galleri Foajén visar den bredd som länets konstföreningar tillsammans med distriktet har i sin verksamhet.

Medlemmar i Sveriges Konstföreningar i Norrbotten
Medlemmar i Sveriges Konstföreningar i Norrbotten
Mimmikåtan i Arvidsjaur målad av Bengt Lindström.
Mimmikåtan i Arvidsjaur målad av Bengt Lindström.