Moskito Art Talk: Ulrika Sparre


Torsdag 28 april, 17.00 – 18.00, Digitalt på zoom

Ulrika Sparre, aktuell med utställning Allt är bra vid Konsthallen i Luleå, men också med ett tillfälligt placerat offentligt konstverk i Stadsparken, kommer att berätta om sitt konstnärskap.

Sparre har till stor del arbetat i det offentliga rummet med sin konst, på gator och torg, både i tillfälliga och permanenta projekt. I sitt skapande och konstnärliga praktik använder hon olika metoder och material, det kan vara skulptur, fotografi, film, text, ljus och/eller ljud – samt performance.

Sparre är intresserad av existentiella frågor, frågor om tro och myter – som inte alltid vetenskapen kan nå fram till och ge svar på. Genom åren har hon ställt ut sin konst på olika platser och konstinstitutioner och gallerier i Sverige såväl som utomlands. Hon är en mångsidig konstnär som prisats med olika stipendier och utmärkelser, bland andra Beckers stora konstnärsstipendium.

Ulrika Sparre är född 1974 i Stockholm där hon idag också är bosatt och baserad som konstnär. Hon är utbildad vid Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam och vid Konstfack i Stockholm bland annat. Hon har också undervisat i konst inom en rad olika utbildningar.

Arrangörer: Luleå konsthall, Resurscentrum för konst och KKV Luleå.

Jag är ljuset, Luleå Stadspark, Ulrika Sparre
Jag är ljuset, Luleå Stadspark, Ulrika Sparre

Anmälan

Ulrika Sparre
Ulrika Sparre