Digitalt Talk: Charlotta Rosengren & Hendrik Zeitler

Torsdag 17 mars, 17.00 – 18.00, digitalt på zoom


Charlotta Rosengren och Hendrik Zeitler är båda aktuella med utställningar på Luleå Konsthall, de gästar Moskito Art Talk tillsammans.
I sitt konstnärskap intresserar sig Charlotta Rosengren, boende och verksam i Abisko, för sin närmiljö. Den är storslagen och välkänd, dokumenterad av såväl konstnärer och vetenskapsmän genom åratal.

Rosengrens utställning på Konsthallen i Kulturens hus i Luleå heter Glaciärer. Fokus är på de glaciärer som finns och som är under stark omvandling just nu i vår tid. Glaciärerna finns i hennes närområde, där hon spenderar tid för att samla kraft och inspiration till sin konst. Hon tecknar och målar på stora dukar på senare tid har hon också börjat jobba med film.
Charlotta Rosengren är född i Kungälv 1972. Hon är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg.

Hendrik Zeitler är en fotografen som ofta arbetar utan den traditionella utrustningen i fotografi – kameran. Att fotografera utan kamera är en teknik som funnits länge, men som inte är så välkänd eller utforskad. Zeitler gör detta och experimenterar med sitt bildskapande. Även om saker planeras blir ögonblicket avgörande. Allt går inte att planera i fotoögonblicket. Zeitler har gjort projekt där han låtit sin lägenhet agera camera obscura, han har också byggt upp egna mobila mörkrum i naturen för att där göra fotografiska bilder utan kamera.

Hendrik Zeitler är aktuell med en utställning på Konsthallen som heter Abisko 1:1. Han är född 1975 i Hamm i västra Tyskland. Idag är han bosatt och verksam i Hammarkullen, Göteborg. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och vid Högskolan för Fotografi i Göteborg och undervisar också i fotografi vid Konsthögskolan Valand i Göteborg.
Arrangörer: Luleå Konsthall, resurscentrum för konst, KKV Luleå

Anmälan

En länk skickas till din e-post. 

Charlotta Rosengren
Charlotta Rosengren
Glaciär verk av Charlotta Rosengren
Glaciär verk av Charlotta Rosengren
Hendrik Zeitler
Hendrik Zeitler
Verk, Hendrik Zeitler
Verk, Hendrik Zeitler