Digitalt Talk: Thomas Hämén

Digitalt på zoom. 3 februari, 17.00 – 18.00

Thomas Hämén är en konstnär som är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och De Ateliers i Amsterdam. Han är för närvarande boende i Berlin men mentalt hemmahörande i Norrbotten där han spenderat mycket tid de senaste åren. 
I hans konst intresserar han sig främst för de intrikata relationerna mellan människor, djur/växter och teknologi, där han använder vardagliga elektriska apparater, industriella maskiner eller andra organismer som skådespelare för att gestalta mänskliga rädslor och begär. 
 
En fråga är ofta ställd som ett återkommande tema i hans konst: Vad konstituerar att något är levande och vilken potential har konsten för att utvidga denna definition? 
 
Thomas beskriver sin konst som hans lekplatser för tanken, där humor, filosofi och naturvetenskap utgör ett gemensamt språk med vilket det mest personliga tillika det kosmiska behandlas. 
Hans konst är rik på historier och i sitt samtal kommer Thomas att göra nedslag i utvalda konstverk från de senaste åren och bjuda på en inblick i hans metoder och drivkrafter. 

Thomas Hämén är aktuell med utställning på Luleå Konsthall.

Arrangörer: Luleå Konsthall, resurscentrum för konst, KKV Luleå
 

  • En länk för att logga in till Thomas Häméns föreläsning kommer att skickas till den e-post som du uppger