Live talk: Bertil Sundstedt

Torsdag 21 oktober kl 17.00 – 17.45
Lokal: Vingen, Kulturens Hus, Luleå

Bertil Sundstedts föreläsning kommer att handla om hur tvivel och stundom lidelsefull entusiasm, skavande rastlöshet, tidsanda och tillfälligheter har kommit att prägla hans konstnärliga bana genom livet.
 
Sundstedt har studerat måleri för Tex Berg och gått utbildningar på Konstlinjen i Sunderbyn, Konstfack samt diverse teknikkurser. Förutom mångårig utställningsverksamhet med ca 50 separatutställningar och ett stort antal samlingsutställningar har han även gjort ett tjugotal offentliga verk.
  
Utöver sin konstnärliga karriär har Bertil jobbat som Länskonstnär i Norrbotten. Suttit som ledamot i styrelsen för BUS stipendiefond och Sveriges bildkonstnärsfond och arbetat i omgångar som facklig företrädare inom Konstnärernas Riksorganisation. Han har haft läraruppdrag i Konsthistoria och estetisk träning på institutionen för musik och media vid Luleå tekniska universitet i Piteå samt som lärare i måleri, teckning och grafik på konstskolan i Sunderbyn. Han skriver även om konst och kultur i antologier och i egna publikationer samt på frilansbasis åt dagstidningar och diverse kulturtidskrifter och har en period varit redaktör för kulturtidskriften och förlaget Hjärnstorm.

Hemsida: maxhale.se

Arrangörer: Resurscentrum för konst, Konsthallen Luleå och KKV Luleå i samarbete med Bok & Bild

Bertil Sundstedt
Bertil Sundstedt
Bertil Sundstedt, Från Nattåget
Bertil Sundstedt, Från Nattåget
Bertil Sundstedt, Harportal
Bertil Sundstedt, Harportal