Digitalt Artist Talk: Jette Andersen

22 april 17.00 - 18.00 på ZOOM

Jette Andersen är född i Odense i Danmark. Bosatt och verksam som konstnär och arkitekt i Luleå sedan 70-talet. Hon är utbildat på Konstakademiets Arkitektskola i Köbenhavn, samt kurser på bland annat Holbäk konsthögskola och Konsthögskolan i Umeå.

Jette Andersens konst präglas av en stark konceptuell ådra sammanflätat med en expressiv estetik och ett gediget hantverkskunnande. Med teckning, måleri, skulptur, objekt som främste medier, följer hon en tydlig tematik som efterhand tar sig form på distinkta och olikartade sätt.

Jette kommer på Moskito Art Talk att berätta om sitt konstnärskap, hur det ser ut idag och hur tankar, förebilder och livet självt, format vägen för henne.

Hemsida: www.jetteandersen.se

Arrangörer: Resurscentrum för konst, Konsthallen Luleå och KKV Luleå

Anmälan till webbinarium

Ett mail med länk till föreläsningen skickas till dig!