Masterclass: Serkan Günes

Vouggatjålme, Arjeplog, 18 juni-20 juni

Serkan Günes First Snow in Muddus
Serkan Günes First Snow in Muddus

Följ med den prisbelönta landskapsfotografen Serkan Günes på en inspirerande Masterclass workshop, där vi utforskar bildskapandet bortom teknik och kamerainställningar. Istället fördjupar vi oss i två av fotografins viktigaste delar, ljuset och kompositionen.

Prisbelönta fotografen Serkan Günes (f. 1980, Istanbul), bosatt i svenska Lappland sedan år 2015, började fotografera vid 22 års ålder. Genom kameran upptäckte han den svenska naturen och det nordiska ljuset. 

Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Naturvårdsverket har utnämt Serkan Günes till Årets Naturfotograf 2009. Han är vida publicerad i Skandinavien, Turkiet, England, Frankrike, Tyskland, Holland och Japan.
 
Serkan gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. 

Fredag 18 juni
Kl. 18.00  Middag och mingel på Hornavan hotell. Denna del av workshopen är frivillig. Middag ingår ej utan betalas själv på plats.

Lördag 19 juni
kl. 8.00 - 11.00 Seminarium om ljus och bildkomposition, Hörsalen, Silvermuseet
kl. 12.30 Lunch, Vouggatjålme
 kl. 14.00 – 18.00 Fotografering, Vouggatjålme
 kl. 18.30 Middag, Vouggatjålme

Söndag 20 juni
 kl. 06.00 – 7.00 Frukost, Vouggatjålme
 kl. 7.00 – 11.00 Fotografering, Vouggatjålme
 kl. 12.00 Lunch, Hornavans Hotell
 kl. 13.00 -15.00 Konstruktiv bildkritik och bildanalys, Hörsalen, Silvermuseet

FÖRKUNSKAPER & UTRUSTNING
För att få ut det mesta av din Masterclass workshop bör du ha goda kunskaper om hur din kamera fungerar och ha koll på inställningar såsom bländare, slutare och ISO.

Utrustning: Kamera med objektiv från vidvinkel till medellångt tele. Du bör även ha med ett trebenstativ samt om möjligt en laptop med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom samt en fotoväska/ryggsäck som klarar av både kamerautrustningen och en matsäck.

BOENDE
Deltagare betalar själva för boende. Vi bor fredag-lördag på Hornavan hotell och lördag-söndag i stuga i Vouggatjålme. Stugorna i Vouggatjålme har dusch, wc, tv. Rummen är förbokade, du meddelar bara i din anmälan vilket alternativ du vil ha och vem du delar rum med.
Välj alternativ:
Alternativ A: 2 nätter Enkelrum + egen stuga: 2200 kr
Alternativ B: 2 nätter Delat hotellrum 2 personer + stuga (med två sovrum) : 1 200 kr
Alternativ C: 2 nätter Enkelrum + delad stuga (med två sovrum) : 1 600 kr
Alternativ D: 1 natt (anländer lördag morgon) egen stuga: 1200 kr
Alternativ E: 1 natt (anländer lördag morgon) Delad stuga: 600 kr 

MAT
Kostnad för mat under dagarna (middagar/lunch/fika) 1 000 kr. Uppge i anmälan om du har några allergier eller matpreferenser.

ANMÄLAN – Sista anmälningsdatum 29 April
Kursen vänder sig i första hand till professionella konstnärer och fotografer. Vid stort intresse förbehåller vi oss rätten att göra ett urval bland de som söker kursen, du kommer därför att meddelas efter 29 April om du har fått en slutgiltig plats.

Du betalar endast för boende och mat själv, detta görs på plats.
Kursledare och lokaler finansieras av arrangörerna.  .  

Anmäl dig via denna länk: https://forms.gle/Q1t8UXTnDGpY5wfZ7


Arrangörer: Resurscentrum för konst i samarbete med Kulturkraft, Argentis AB i Arjeplog.

Samarbetspartners & finansiärer