19/11 Artist Talk: Petter Yxell

Torsdag 19 november, kl 10.30 – 11.30, på Zoom

Petter Yxell har under oktober/november bott och arbetat i Jokkmokk, inbjuden på residens av Samernas utbildningscentrum, Jokkmokks kommun kultur och fritid och Resurscentrum för konst. Petter kommer att föreläsa om sitt arbete och sina intryck från vistelsen.

Petter Yxell (f. 1982, Göteborg) arbetar som konstnär i ett flertal media - huvudsakligen med installationer och rumsliga ingrepp, men också med teckning, fotografi och artist books. Hans konstnärskap drivs av lika delar materialstudier och platsspecifik research, med ett konceptuellt fokus på mötet mellan arkitektur och ekologi. Med utgångspunkt i post-humanistisk teori undersöker han hur den byggda miljön formas i möten mellan arter. 

Petter har en kandidatexamen i fri konst från Glasgow School of Art och en magisterexamen i fri konst från Goldsmiths College. Han har arbetat och ställt ut internationellt via en rad residens och projekt, senast i Taiwan, 2019. 
Arrangörer: Samernas utbilningscentrum, Jokkmokks kommun kultur och fritid och Resurscentrum för konst.

Anmälan

En länk skickas till din e-post med inloggningsuppgifter till eventet. Kolla din skräpkorg om det inte kommit fram