Digitalt: Artist Talk med Lab La Bla

Tisdag 10 nov 17.00 – 18.00 på Zoom

Konstnärsduon Lab La Bla är aktuella ateljéstipendiater i Luleå Kommun. Från oktober kommer de att verka från ateljén på KKV under ett år. Möt Axel och Victor i höstens andra Moskito Art Talk.
 
Axel Landström och Victor Isaksson Pirtti träffades första gången 9 månader gamla på den gemensamma lekplatsen i Luleå och blev omedelbart bästa vänner. Idag utforskar lekkamraterna material och narrativ med en fot vardera i Skåne och Norrbotten med konceptfabriken Lab La Bla.  De letar ofta efter roliga och absurda sätt att manipulera traditionella processer under luppen av Sveriges alla motsatser – gruvan och jordbruket, lapplandsfjället och slättlandskapet, det döda och det levande, de önskade och de oönskade. Främst arbetar de med framställning av möbler, skulpturer, material och koncept. Genom installationer, kartläggning och visuellt berättande tar deras arbete språng ur en vetenskaplig research till en gestaltning av överlappningen mellan industri/människa och kultur/geopolitik.
 
Axel och Victor kommer att presentera sig själva och deras gemensamma konstnärskap, processen, samarbeten med industri och forskning, samt diverse tidigare och rådande projekt
 
Arrangörer: Resurscentrum för konst, KKV Luleå och Luleå Konsthall 

Anmälan

En länk skickas till din e-post med inloggningsuppgifter till eventet. Kolla din skräpkorg om det inte kommit fram