Digitalt Artist Talk: Katarina Pirak Sikku

Tisdag 29 sep 17.00 – 18.00 på Zoom
 
Katarina Pirak Sikku är bosatt och verksam i Jokkmokk. 2005 tog hon en master i fri konst vid Konsthögskolan i Umeå. Redan under utbildningen ställde hon frågan; Kan sorg ärvas? Det har lett in henne på ett mångårigt sökande i det rasbiologiska materialet. De senaste åren har hon haft konstnärliga forskningsmedel så hon har haft möjlighet att gräva i det omfattande arkivet från Institutet för rasbiologi i Uppsala.

Hennes foton, teckningar, installationer och textbaserade arvet hämtas från både närmaste familjehistoria och historiska fakta som har påverkat hennes personliga liv. Sorg och smärta är en av de känslor som hennes verk framkallar, men också humor och en stor generositet. Hon strävar efter en kombinerad reflektion av de politiska och sociala arenorna såväl som de privata och offentliga områdena för upplevelse.
Katarina Pirak Sikku kommer att presentera sitt konstnärskap under föreläsningen.

Arrangörer: Resurscentrum för konst, KKV Luleå och Luleå Konsthall 

Anmälan till föreläsning

En länk till föreläsningen kommer att mailas till dig.