Digitalt Artist Talk: Meri Nikula

27 maj, 17.00 – 18.00, Digitalt. Vi ses från 16.45

Performance: Maan Hengitys med Meri Nikula
Performance: Maan Hengitys med Meri Nikula

Meri Nikula är sångare och performancekonstnär bosatt i Haparanda. Hennes verk utgår ifrån henne röst och kropp som är grunden till hennes skapande. Ett av hennes huvudteman för konstnärliga forskning och uttryck är den grundläggande psykofysiska upplevelsen av att vara människa i denna tid. Hållbarhet, ekologi och människan som en del av naturen har blivit viktiga teman under de senaste åren, såväl som den helande effekten av konstnärligt uttryck och den mänskliga rösten. Hennes föreställningar är ofta sensuella och djupt rörande.
 
Meri har bott i många länder. 2007 tog hon examen som konstnär från Royal Academy of Arts i Haag, Nederländerna, med sitt soloverk "In The Flesh I Reside". Mellan 2008 - 2013 levde hon i Tokyo, en tid som har präglat henne djupt som människa och konstnär. 2011 fick hon bland annat erkännande för sitt prisbelönta arbete på Tokyo Wonder Site’s Experimental Performance Festival.
 
Läs mer på:  www.merinikula.com
 
Arrangörer: Resurscentrum för konst, Konstnärernas Kollektivverkstad, Luleå Konsthall
 

Meri Shout! by Jari Mäntylä
Meri Shout! by Jari Mäntylä

Se Meris föreläsning på YouTube.