Artist Talk: Magnus Björkbom - Inställt

Föreläsningen flyttas fram till senare i vår alternativt i höst
Onsdag 18 mars 17 – 18, Luleå Konsthall, Kulturens Hus, Fri Entré


Magnus Björkbom, från Kyrkbyn och bosatt i Luleå, är verksam inom bildkonst, främst med måleri och teckning, med vissa avstickare inom andra områden. Hans konst blandar världen nu och då med fiktion för att illustrera idéer och koncept runt vitt skilda ämnen, generellt med flera löpande trådar för betraktaren att plocka upp.

Det finns ofta ett bredare tema som svävar över bilderna utöver dess specifika innehåll, samt metaforiska beståndsdelar. Ett antal återkommande miljöer och karaktärer knyter emellanåt an till tidigare verk i ett konstnärskap som framförallt drivs av nya uppslag.

Magnus är aktuell med en utställning som pågår på Norrbottens Museum
29 jan – 1 mars 2020

Lay of the land
Lay of the land
Magnus Björkbom
Magnus Björkbom