Artist Talk: Brita Weglin

Onsdag 12februari, kl. 17 – 18, Luleå Konsthall, Kulturens Hus, Fri entré

Brita Weglin är en av Norrbottens mest etablerade konstnärer och har ett långt konstnärskap bakom sig, med många separatutställningar, jurerade utställningar, stipendier, projektbidrag och internationella grafikpriser m.m.
Hon arbetar idag främst med broderi men har även en stor produktion av verk i emalj och grafik. Hon har kontinuerligt tillägnat sig olika konstnärliga tekniker för att vidareutveckla sin konst, och berika sitt egensinniga bildspråk.
 
Sedan 2016 har hon hållit workshops i ”Dokumentärbroderi” runt om i länet, ett arbete som fortsätter under 2020. Förra året lanserade hon en ny bok; Broderi gör tanken fri… Hennes konst har även publicerats i Jag simmar till Tallinn och andra berättelser (2013) på Almlöfs förlag.
 
De senaste 20 åren har hon kombinerat sitt konstnärskap med gästlärarveckor på Konstskolan i Sunderbyn, folkhögskolorna i Kiruna och Sverigefinska i Haparanda.
 
www.britaweglin.se

Prinsessan Turandot (2019)
Prinsessan Turandot (2019)
Brita Weglin
Brita Weglin