8/3 Konstnärsresa till Skellefteå

8 mars 2019
10.00 – ca 20.00
Anmälan längst ner på sidan.


Häng med på en heldag till Skellefteå! Vi träffar konstnärskollegor från Västerbotten, får guidade visningar av aktuella utställningar på Museum Anna Nordlander och Skellefteå Konsthall. Samt träffar nytillträdda konstnärliga ledaren på MAN; Madelaine Sillfors och lyssnar till Alexandra Psacalidous föreläsning om vad som händer efter Metoo-rörelsen och hur vi går vidare för att skapa bestående förändring.

Program
10.00 Avfärd från Luleå (vi möts upp på Bergströmska gårdens innergård)
11.00 Vi plockar upp resenärer i Piteå som vill med (busstation)
12.00 Museum Anna Nordlander bjuder på lunch, träff med Madelaine Sillfors ny konstnärlig ledare.
13.00 – 16.00 Guidad visning av MANs och Skellefteå Konsthalls aktuella utställningar. Träff med konstkonsulenten Marlene Josefsson och konstnärer från Västerbotten.
16.00 Föreläsning Alexandra Psacalidou, Nordanå Hallen, Skellefteå

Avfärd till Luleå efter föreläsning, beräknad hemkomst vid åtta/nio på kvällen.
 
Läs mer om MAN >>
Pågående utställning Gunvor Nelson
Under vintern och våren 2018-2019 visar Museum Anna Nordlander ett urval av filmer gjorda av Gunvor Nelson från 1960- till 2000-talet. Ett generöst miniretrospektiv på över 2 timmar film och en chans för Skellefteåborna att lära känna en av pionjärerna inom filmkonsten.

Läs mer om Skellefteå  Konsthall >>
Pågående utställning Carin Ellberg
Konstnären Carin Ellberg (f 1959) utgår ofta från sin närmiljö i sina arbeten, där hon observerar föremål och ting som omger henne. En central del av Carin Ellbergs konstnärskap är de själviakttagelser som nu visas på Skellefteå Konsthall. Redan 1985 inledde hon den serie av självporträtt, som idag överstiger 670 målningar, daterade och numrerade, där format och kroppsutsnitt är identiska. Bilderna återspeglar en målande konstnärs studium av sitt eget ansikte som är under ständig transformering utifrån dagsform, makeup, håruppsättning osv.

Arrangör: Resurscentrum för konst i samarbete med MAN, Konstkonsulenten i Västerbotten och Skellefteå Konsthall

Anmäl dig här !

Om du har anmält dig och inte kan följa med måste du avboka din resa till hanna.isaksson@norrbotten.se