Föreläsning: Upphandling av offentlig konst

Öppen föreläsning med Peter Lundström
16 maj 13.00 – 15.30, Bergströmska gården Luleå, Fri entré
 
Peter Lundström, konstkonsult, projektledare och curator kommer till Luleå för att berätta som sitt aktuella uppdrag i Kiruna där han är projektledare för den konstnärliga gestaltningen av torget vid Kiruna nya stadshus. Ett projekt med en budget på 5 miljoner kronor.

Peter Lundström har tidigare arbetat med stora konstuppdrag i Kiruna, bland annat som konsult vid projekteringen av de offentliga verken i Gruvstadsparken, ett projekt han kommer att berätta mer om under föreläsningen.

Under den andra timmen kommer Peter att presentera olika former av upphandlingsmetoder som kommuner och landsting tillämpar och vad som krävs av konstnären för att anlitas för ett uppdrag.