Föreläsning: Ricky Sandberg "Från Sunderbyn till verkligheten"

Ricky Sandberg gick konstlinjen och konstpedagoglinjen på Sunderbyn åren 1983 till 1987. Sedan dess har han arbetat med konst - som konstnär i egen ateljé och med olika konstprojekt. Ofta internationella sådana.

Ricky kommer att berätta om åren från när han gick ut från den ”skyddande" konstskolan till en verklighet som var något helt annat -  men där åren på konstlinjen och dess pedagogik blev en röd tråd genom alla år; konstpedagogik, samarbeten, en tanke att konst kan göra skillnad.

Det började med Kilen Art Group, Luleå konstbiennal och idag är Ricky chef på Havremagasinet i Boden, en länskonsthall som visar lokalt förankrad konst och Internationell samtidskonst ofta med jämlikhet, mänskliga rättigheter och yttrandefrihet som tema.