Utställningar Karl August

Nya restaurangen Karl August i Luleå gör gemensam sak med Resurscentrum för konst och satsar på en ny utställningsplats för konstnärer i Norrbotten. Under året kommer det visas 4 utställningar. 

Bokeh är en term inom fotografin för den estetiska kvaliteten av suddigheten av en bild som inte är i fokus. Med fokus på suddiga ljuskäglor har Victoria Andersson skapat textila bakgrunder
 
”Tid är en viktig del av mitt arbete, både den faktiska arbetstiden och närvaron av tid som arbetet speglar. De senaste åren har jag broderat på svart markis. För mig har broderi ett meditativt lager eller snarare ett tillstånd där tid och rum upphör. Jag letar efter ett uttryck som är både enkelt och komplext där existentiella reflektioner kan dyka upp. Ibland blir det figurativt och ibland mer abstrakt.”
 
Om konstnären
Victoria Andersson är utbildad på HDK-Valand Högskolan för konst och design i Göteborg. Andersson har haft en rad separat- och grupputställningar i Sverige och internationellt.
 
​​​​​​​victoriaandersson.se​​​​​​​

Call of the night
(E4:an södergående riktning)

Vernissage: Lördag 2 juli, kl 15.30 - 16.30 
Utställningen pågår lördag 2 juli-tis 27 sep
 
Om verken
Call of the night är en hyllning till raggarrundor i midnattssol, burnouts och garagekultur, till den lilla uppväxtorten Risögrund utanför Kalix. Till hantverket och kamratskapen som för människor samman och skapar mening och stolthet. Ett erkännande av en subkultur många har anknytning till, men har lämnat för stadens lockande rop. En krock mellan Norrbottens landsbygd och storstad i realtid. 
 
Om konstnären 
Lotta Lampa (f. 1981) är en formgivare och konstnär, baserad i Kalix, Norrbotten. Utbildad på Beckmans Designhögskola i Stockholm samt International Design Academy by Luxury Living Group, Forli, Italien. Lampa verkar på en internationell arena och är en av få designers från Norrbotten som har visat sin design på Milan Design Week i Milano vid ett flertal tillfällen samt på London Design Fair, Chart Art Fair & Design i Köpenhamn och på Stockholm Design Week.
 
Lotta Lampas estetik är utmanande och refererar både till postmodernism och raggarkultur. Hennes designprocess består av enkla linjer och humor, objekten skissas upp snabbt och stort, gärna direkt i materialet. Med starka former, material och färgval finns en vågad lekfullhet i allt från Lampas bruksföremål till konstverk. Genom ett frigörande kontrastrikt uttryck skildrar hon med väl utformad känsla för proportioner och detaljer det vackra genom en imperfekt taktil råhet som lockar till att betrakta hennes verk närmare.
 
Under 2021 medverkade Lampa i SVT's serie Designhistorier där ett avsnitt porträtterade Lotta Lampa och designern Greta Magnusson Grossman.
 
Hemsida
lottalampa.se
Instagram: studiolottalampa

Samspelet

I utställningen "Samspelet" visas verk ur en ny serie bilder som utforskar en dynamik mellan människan och naturen. Två tillstånd, ett mänskligt och ett icke-mänskligt som existerar tillsammans.

Ludvig Sjödin (1995) är en konstnär som bor och verkar i Luleå. Hans naturalistiska måleri har sin utgångspunkt i en strävan efter att fånga tillfällen ur det vardagliga livet på det sätt som han själv upplever det. Framför allt handlar det om att förmedla en känsla eller ett sinnestillstånd. Teman som livet i periferin och tankar om tidens gång är återkommande i bildernas narrativ, men inte nödvändigtvis skrivna i sten. 

Alla verk är till salu, kontakta konstnären om du är intresserad av att köpa ett verk.

Kontaktuppgifter
E-post: ludvig.sjodin@hotmail.com
Instagram: ludvigsjodin