LUCKA 1: Annika P Åkeblom

Om verket
Bella, en av familjen är en hyllning till dåtiden, inte för att glorifiera eller försköna varken dåtiden eller nutiden, utan för att hitta spår och speglingar till varför vi har det som vi har det idag. På den tiden fotograferade man ofta det värdefullaste man hade, familjen och i detta fall hästen som var betydelsefull för överlevnaden. Det är även en symbol för vårt gemensamma arv, sparsamhet, hårt arbete och kreativitet. Behövde man exempelvis ett verktyg så tillverkade man det själv eller behövde man en ny kjol så vävde man tyget och sydde sedan kjolen. 

Annika Persson Åkeblom har arbetat med att spegla sig i gamla fotografier som hon har förstorat upp och broderat med tunn sytråd, stygn för stygn och använt sin konstnärliga frihet genom att dra ifrån och lägga till linjer.

Om konstnären
Annika Persson Åkeblom har under årens lopp främst arbetat med textila och keramiska material som hon jobbat med såväl enskilt som i kombination, exempelvis som när hon experimenterade med att förvandla gamla rostiga material, videoband, vävskedar till något helt annat än det var tänkt till från början. Annikas mål med sitt konstnärskap är att hitta olika spännande former, mönster och mänskliga företeelser i vardagen som stimulerar skapandet till att transformeras vidare till konstverk av olika material och uttryck.

Annika har gått två år på Konstlinjen vid Sunderby Folkhögskola och arbetar i egen ateljé på Kronan H5 samt i KKV:s lokaler.
 

Bella, en av familjen
Fotograf:  Jens Bäckström Eurobild
Fotograf: Jens Bäckström Eurobild

Annika P Åkeblom

Kontakt
annika.p.akeblom@gmail.com
Tel: 070-343 42 52
Instagram: perssonakeblom

Verk
Titel: Bella, en av familjen
Teknik: Broderi
Mått: 83 cm x 67,5 cm
Pris: 20 500 kr ink moms

Vill du köpa verket, kontakta konstnären direkt.