Anton Falk har tilldelats residensvistelse på Moskosel Creative Lab i augusti.

I sitt konstnärskap arbetar Anton Falk främst med figurativa porträtt i olika varianter där han utforskar mänskliga former, uttryck och sinnesstämningar på ett expressionistiskt sätt; med fokus på att skildra individen snarare än gruppen. Nyligen tilldelades han Ingvar Jigrud konstnärsstipendium. Som delas ut till en lovande och/eller etablerad konstnär, vilken på ett engagerat sätt bidrar till att utveckla konsten/kulturen i Norrbotten eller Västerbotten.
Under residenset kommer han främst fokusera på att arbeta fram ett nytt koncept för sin första separatutställning i Januari.
 
Du ska på residens till Moskosel i Arvidsjaur, har du någon anknytning dit sedan tidigare?
Jag har hälsat på ett par gånger men ser verkligen fram emot att komma tillbaka.

Vad planerar du att arbeta med under din vistelse?
Allt inför min kommande separatutställning.

Varför är det viktigt för dig som konstnär att kunna åka iväg på residens?
Mina målningar är alltid ett pågående arbete, även om det inte alltid finns tid, ork eller fokus. Det reflekterar mig själv och dokumentationen av min vardag på alla sätt och vis. Det känns extremt värdefullt att få åka iväg och fokusera på att bara arbeta, utan distraktioner.

Vad ser du mest fram emot under din vistelse?
Att stirra på mina dukar tills det händer något.

Juryn bestod av Lotta Lampa, projektkoordinator, Resurscentrum för konst, Matilda Eriksson, utställningsproducent Norrbottens Museum och Linda Remahl, grundare av Northern Sustainable Futures.
 

Anton Falk
Anton Falk