Ludvig Sjödin

Det blev den unga och lovande konstnären Ludvig Sjödin 24 år, från Luleå, som knep residensplatsen på Arthotel Tornedalen under maj månad.

Måleriet har alltid varit utgångspunkten för Ludvig Sjödins konst. Viljan att utvecklas inom olika måleriska tekniker är vad som driver skapandet framåt. Genom intresset för naturen och hans relation till den samlar han inspiration till sina motiv. Han har ofta med sig kameran när han rör sig utomhus och samlar på motiv som sedan förs över till duk. Inte sällan uppstår det då spännande kompositioner där mötet mellan natur och mänskliga avtryck gör sig påminda, vilket är situationer som han vill försöka fånga i måleriet.

Du ska på residens i Övertorneå på Arthotel i maj, vad har du planerat att arbeta med under denna tid?
Under residenset är planen att arbeta med ett antal idéer som jag vill försöka förverkliga och testa om det blir spännande bilder av, samt passa på att ha ett öppet sinne ifall jag får några idéer på plats. Många verk i form av landskap är på gång i skiss-stadiet för tillfället.
 
Varför är det viktigt för dig som konstnär att kunna åka iväg på residens?
För mig är det viktigt att kunna åka iväg på residens då det blir en tydlig tidsperiod som jag kan ägna helhjärtat åt skapandet och där jag även får chansen att samla på nya intryck och kanske också reflektera över min egen skapandeprocess. Det är första gången jag får möjligheten att ta del av en residensvistelse, så allt känns väldigt nytt och spännande.

Vad ser du mest fram emot under din vistelse?
Jag ser framför allt fram emot närheten till naturen.

Vad är det viktigaste du packar med dig till din residensvistelse?
Det viktigaste jag tar med mig är målarfärg och duk, helt klart! Nu ska det skapas ordentligt.
 

Ludvig Sjödin
Ludvig Sjödin
"Interiör", olja på pannå, 46x34 cm, Ludvig Sjödin
"Interiör", olja på pannå, 46x34 cm, Ludvig Sjödin