Projektledare KUBN

Karin Erixon är projektledare för KUBN
 
"Som projektledare för Kultur för Unga och Barn i Norrbotten får jag vara med att forma ett otroligt viktigt projekt för kulturen i regionen, och inte minst för barn och unga här! 

Jag brinner verkligen för sociala och interdisciplinära projekt och det är intressant att ta med mina erfarenheter från mitt tidigare arbete i Norge upp till Norrbotten, var jag är född och uppvuxen. Just nu arbetar vi med att utforma ett pilotprojekt för organisationen. Både jag och styrelesen är väldigt intresserade att komma i kontakt med så många personer som möjligt som känner intresse för - eller vill dela med sig av erfarenhet till ett pedagogiskt nätverk som detta. Det kan vara konstnärer, dansare, slöjdare, pedagoger, institutioner och organisationer. Bara sänd ett mail! "
 
Karin Erixon är kurator och konstnär. Erixon har engagerat sig i workshops för barn och unga både som konstnär och som projektledare. Genom åren har hon också etablerat flera läsecirklar, som tematiskt handlat om bland annat jämställdhet. 

Erixon har en MFA från Kunstakademiet, Khio, Oslo, och har läst genusvetenskap på UIO. Som konstnär arbetar hon med text, måleri och skulptur och är specifikt intresserad i sociopolitiska frågeställningar. I 2016 grundade hon Khartoum Contemporary Art Center, som hon driver tillsammans med Cassius Fadlabi i Oslo. KCAC är ett kulturcentrum med fokus på konst och kultur från Afrika och Mellanöstern. Erixon är projektledare för organisationen KPiN, och är nu verksam i Oslo/Norge och Norrbotten.

Kontaktuppgift
E-post: contactkarinerixon@gmail.com
 

Karin Erixon
Karin Erixon