LUCKA 5":  Sven Teglund

”Sten i Ryssbält VII” (2019)
 
”Vi har stuga i Ryssbält utanför Kalix och nedanför stugan finns en sandstrand och ett antal gråstenar som ligger en bit ut i vattnet. Det är inget märkvärdigt med dessa stenar, de är inte vackra eller fint slipade av havet, utan helt typiska norrbottniska gråstenar.

Jag började för ett par år sedan måla av dessa stenar, alltid med samma perspektiv, där stenen ligger en bit ut och skapar skuggor i vattenytan. Det här är min sjunde sten. Jag har en tanke att i konsten uppmärksamma det vardagliga och till viss del osedda, och alltid med hjälp av akvarellen, som är mitt medium.”

 
Sven Teglund, konstnär och författare, bor på Porsön i Luleå. Han arbetar i huvudsak i akvarell men måleriet sker oftast i projekt där olika kulturella teman lyfts och kombineras med andra uttryck.

2016 gav Sven Teglund ut boken ”Ensamheten värst” med sin mors dagböcker som han illustrerade med akvareller av moderns virkade dukar. Han har deltagit i ett flertal jurybedömda utställningar bl.a. Liljevalchs vårsalong, Dunkers Nordiska salong och Nordisk akvarellsalong Edsviken m.m. Tillsammans med författaren Kristina Sandberg driver han podden ”Hemmafru”. 

”Sten i Ryssbält VII” (2019)

Sven Teglund

Kontakt
sven.teglund@gmail.com
070-5756884
www.sventeglund.se
 
Verk
Mått: 50x60 cm
Pris: 5 000 kr
Teknik: Akvarell

Vill du köpa verket, kontakta konstnären direkt.