Norrbottnisk konstnär sökes till uppdrag i Finland
 

Genom det internationella projektet Well-being Residency som Resurscentrum för konst är samarbetspartner i, så kommer det under 2019 – 2020 genomföras fyra stycken Well-being residens i Finland, Sverige (Norrbotten), Ryssland och Lettland. Den första utlysningen står våra partners, Piste, i Finland för. Den vänder sig till konstnärer som bor och verkar i Norrbotten, välkommen med din ansökan senast 14 juni!

 
Konstnärsorganisationen, Piste Collective, söker en konstnär från Norrbotten till ett residens i Ranua i höst 2019. Du som ansöker ska jobba inom bildkonst, musik/ljudkonst, textil, landart eller slöjd och ha erfarenhet från att arbeta med grupper. Erfarenhet från tvärkonstnärligt arbete är en fördel.
 
Niittyvilla är en kommunal institution som erbjuder dagaktiviteter för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Niittyvilla ligger i en mysig miljö, i en gammal skolbyggnad i Ranua (ca 1 timme från Rovaniemi och 1,5 timme från Haparanda). Du kommer att samarbeta med en finsk dramapedagog, som även pratar svenska, som har arbetat på avdelningen tidigare som workshopledare. Hon samt två koordinatorer från Piste kommer att stötta dig i arbetet. Dagaktiviteterna genomförs på finska, men du behöver inte kunna finska.
 
Under residenset kommer du:
·         Ha personligt kontakt med brukare och personalen
·         Planera och genomföra aktiviteter tillsammans med brukare och dramapedagogen
·         Utveckla ditt konstnärliga arbete
Det finns även möjlighet att träffa konstnärer från området och delta i konstfestivaler både i Ranua och Rovaniemi.
 
Ansökan senast 12 juni
Omfattning: 150 timmar med start i slutet på augusti med huvudgenomförande i september samt avslutande timmar i oktober (bestäms mellan Piste, avdelningen och konstnären)
Ersättning: Arvode 2 400€ (inkl. 15% skatt) samt ersättning för resor och material.
Boende: Konstnären kommer ha ett eget rum på avdelningen med tillgång till eget kök. Det kommer även finnas en studio i Rovaniemi med boendemöjlighet.
Kontakt: wellbeingresidency@gmail.com

Läs mer om hur du ansöker på: http://www.pistery.org/wbr-ranua/