Intresseanmälan

Deltagande i projektet bygger på frivillighet, ömsesidigt utbyte, samverkan och lyhördhet:

Frivillighet handlar om att båda parter som deltar gör det av egen fri vilja. Det rör sig inte om någon form av godmanskap, lotsverksamhet eller för att lära ut saker åt den nyanlände. Det handlar om att träffas som kollegor och ha utbyte av varandra och varandras erfarenheter. Både parter deltar på sin fritid för att man har intresse av att möta nya kollegor och nätverk.

Ömsesidigt utbyte syftar på att det inte enbart är den ena parten som ska få något ut av matchningen som görs. Det handlar inte om att den ene är lärare som lär ut något till den andre som enbart tar emot information. Tvärtom är meningen ett möte mellan kollegor där båda parter är villiga att lära sig av varandra. I ett initialt skede kan den nyanlände behöva veta mer om det svenska samhället och dess kultur, men syftet är ett utbyte på lika villkor.

Samverkan handlar om att kunna erbjuda både deltagare och kollegor/mentorer ett mervärde och breddat nätverk. Vi har därför etablerat samarbeten och samverkar med myndigheter, institutioner, organisationer både inom och utanför kultursektorn.

Lyhördhet syftar till att projektet bygger på lyhördhet och en flexibilitet efter deltagare och mentorers behov inom projektets ramar.
 
AKTIVITETER
Deltagare och Kollega/mentor väljer själva i vilken form och när de vill umgås. De kan träffas på en fika, en konstutställning, i ateljén enskilt eller i större grupp, beroende på vad som passar och intresserar dem bägge. 
Projektet kommer att arrangera större regionala träffar för information och erfarenhetsutbyte mellan kollegor, institutioner och aktörer inom bild- och formområdet, i Norrbotten. Tid för detta meddelas senare.

MATCHNING
Här nedan finns en anmälan/matchningsmall att fylla i. När man fyllt i anmälan kallas man till  informationsmöte, efter det följer ett matchningssamtal med utvald kollega. 

Fyll i formuläret längre ner på sidan!